Правила на испорака | Мегамобил

Поради престојниот празник, пратките по курирска служба од Петок (22.10), ќе пристигнат во Понеделник (25.10)

СуперПонуди Најпродавано Најново
КАТЕГОРИИ
Авто галантерија
Видео надзор и аларми
Компјутерска галантерија
Мобилна галантерија и телефони
Разно
Таблети и галантерија

Правила на испорака

Правилата на испорака на Мегамобил појаснуваат кои се условите и начинот на испорака на купените производи.Испораката на сите производи се врши на наведената адреса за испорака од страна на купувачот. Доколку службата за испорака не успее да го пронајде купувачот на наведената адреса за испорака, ќе остави писмено известување и ќе се обиде да воспостави контакт со купувачот користејќи ги податоците оставени од негова страна при правењето нарачка.Сите производи се испорачуваат во определениот рок и услови кои ги одбрал купувачот при правењето нарачка. Производите се испорачуваат со гаранција (доколку производот има гаранција), испратница и фактура за извршеното плаќање.Испорачувањето на нарачките се врши во рамки на работното време на Мегамобил (пон-пет од 09-17ч. / саб. 10-15ч.). Сите испораки се вршат само во градови и населени места во Р.Македонија. Нарачките со адреса на достава во Скопје, пристигнуваат во рок од 3 часа.Доколку адресата на достава е друг град / населено место, надвор од Скопје, рокот на испорака е 2 работни дена.Секој купувач е должен при испорака на производот да го провери за евентуални оштетувања при транспорт, а доколку е поголема пратка да провери дали некој производ недостасува. Купувачот треба да ја пријави рекламацијата веднаш. Производите се заменуваат само под условите пропишани во Законот за заштита на купувачите.Овие правила на испорака стапуваат на сила од Мај 2010 година. Промените во правилата на испорака ќе бидат јавно објавени на веб странатa на Мегамобил најмалку 30 дена пред да стапат во сила.

Промоции